Hiljaista on ollut taas tällä rintamalla mut syynä on että viime viikko oli aika huono kaikin puolin ja tuntuu että takapakkia mennään vielä ja reilusti. Onneksi huomenna on se sh:n aika. Kiitos teille ihanat kun ootte kaivannut=)

No mutta enemmittä puheitta siirrytään käsitöihin, kun kerran jotain on valmistunutkin...jotkut jo ajat sitten mutta en vaan oo jaksanu kuvailla...pingotuksista puhumattakaan:

259335.jpg

Tässä broidille joululahja (uskallan laittaa kuvan kun tuskin täällä sivuilla vierailee). Lankana tietty 7veikkaa mustaa ja luonnonvalkoista. Tein pyörönä muuten paitsi yläosat. Resorit tehty 4 sukkapuikoilla, sileä neule 4½ pyöröillä ja kun mulla tuo oikea ja nurja neule on hiukan erilaista niin yläosien nurjalla vaihdoin aina 4 puikkoon. Malli löytyy Novitan syksy 2005, ohje 51...muuten on ohjeen mukaan tehty paitsi kaulusosasta en tehnyt taitettavaa vaan ihan vain yksinkertaisen.

259349.jpg     259350.jpg

Ja tässä broidin vaimolle joululahja eli "Horseshue-setti". Huivi, sukat ja pipo (josta lähempi kuva myös). Lankana käytin Schachenmayr:in tummansinistä Bostonia. Horseshue-kuvion ohje löytyy täältä , pipon sovelsin itse ja yritän jaksaa jossain vaiheessa jos kiinnostusta niin tehdä sen luettavaan muotoon. Huiviin käytin 10 puikkoja...sukat tein 5:lla ja 32 silmukalla. Pipokin tuli 5:n puikoilla ensin avona ja sitten kuvion jälkeen yhtenäisenä sukkapuikoilla.

259368.jpg259366.jpg259363.jpg

Eikä varmaan yllätys että Fifin kuviakin taas tulla tupsahtaa silmien eteen. Nämä on tilaustöitä ja menevät samaan perheeseen. Äiti (jolle meni tämä pipo) tahtoi mustan teddy-huivin ja 6 vuotiaalle tyttärelle tietty vaaleanpunainen sekä pipo myös. Huivit jälleen kerran tehty 10 puikoilla. Isomman fifin keskikorkeus on 86 cm ja pienemmän 77 cm.

Pipon ohje:

  • Lanka vaaleanpunainen Teddy
  • Puikot 7
  • Luo 65s
  • Neulo ensn nurja 1 krs (2o 3n)
  • Jaa silmukat sukkapuikoille (16-16-16-17) ja tee pyörönä, kudo joustinta 3o 2n 16 cm
  • Tee 1. ja 3. puikon lopussa ylivetokavennus, 2. ja 4. puikon alussa 2 oikein yhteen JOKA KERROS, kunnes puikoilla on 10-10-10-11
  • Päättele vetämällä lanka silmukoiden läpi.

257906.jpg

Ja sitten vielä poitsun pikkusiskolle pinkit 7veikkasukat.

Uutta on taas aloitettu mutta ei niistä sen enempää vielä. Tänään kuitenkin olen suunnitellut että lähtisin sinne Korian tapaamiseen...tosin nyt on vielä aamupäivä ja mieli saattaa muuttua ennen lähtöä, mutta yritän nyt kovasti kuitenkin.

Aurinkoista mieltä ja päivänjatkoa kaikille Rakkaille lukijoilleni<3