Tässä näitä tuotoksia ja uusin löytyy aina alimpaisena.

Aloittelin käsitöiden tekemistä siis vasta syksyllä -05, jolloin tein sitten sukkia, lapasia, kaulahuiveja yms. tietenkin itselleni, pojalle ja ystävilleni. Kaulahuiveja olen tehnyt mm. pinkistä Palmasta (518) ja sitten punakirjavasta/sinikirjavasta Hippystä (879/887), mitä nyt oli jämälankaa jäänyt töistä yli, mutta molemmat on kelvanneet joillekkin koska reissuillani olen hävittänyt eikä ne ole takaisin kotiin löytäneet=(

68560.jpg

Kämmekkäät ja tietenkin 7 veljestä Raita (829) on kyseessä, hiukan isot tuli omaan käteen mutta käytössä on olleet kuitenkin. Pojalleni eli Nikolle (virallinen nimi Niko-Matias) tein myös Raidasta (823) villasukat mutta niistä ei jostain syystä ole kuvaa.

68565.jpg

Tässä pipo, sukat ja kämmekkäät Novitan Nalle Colorista (818). Itse en kerennyt kovin kauaa nauttimaan piposta ja kämmekkäistä kun ne matkustivat ystäväni Emmin luo Poriin, mutta kivahan se on jos ystävillekkin kelpaa mun tuotokset.

68570.jpg

Tässä vaiheessa (marraskuuta tais olla) alkoi jo haluttaa tekemään jotain isompaa työtä ja sitten tuolta Novitan sivuilta löysin tämän ohjeen ja tietenkin ihastuin, joten ei muutakun lankakauppaan lankoja ostamaan ja tietenkin Annea piinaamaan että miten tämä tehdään ja meinasin jo luovuttaa ku ei oma pää riittänyt sitten mitenkään mutta kyllähän se sit vihdoinki valmistu ku päätin että periks en anna vaikka henki menisi=) käytetty on siis punakeltakirjavaa Hippyä (879) ja nopeestihan se periaatteessa tuli kun oli kaksinkertanen lanka. Vetoketjuksi ostin lilan muoviketjun, pituutta en nyt enää tässä vaiheessa muista mutta oisiko ollut 70cm, tein hiukan ohjetta pidemmän tuosta keskiosasta kun en tykkää että napa paistaa naapuriin asti. Olin erittäin tyytyväinen tuotokseeni mutta enhän mä taas tätäkään saanu itse pitää kun sekin meni tuttavan käyttöön *harmittelee jälkeenpäin* (kun nykyään tuo ystävyys tuntuu olevan harmillisesti katoava luonnonvara)

68566.jpg

Ja sitten valtavirtaan mukaan eli kun kaikki muutkin niin tottakai minäkin..eli siis verkkomainen poncho johon oli erittäin vaikeaa saada tarvittavaa virkkuukoukkua koska muutama tuhat ihmistä oli ehkä samaan aikaan päättänyt tehdä myös vastaavanlaisen (kiitos televisio), mutta vihdoinkin käsityöliikkeen kautta tilattuani sen sain 8 virkkuukoukun ja ei muutakun tekemään. Aikaahan tuossa ei mennyt kun pari iltaa ja materiaali on Pinkkivihreäsinikirjavaa Hippyä (887). Hiukan tuli ehkä liian pitkä koska sormet jatkuvasti solmussa noissa rei'issä=) enkä halunnut mitään tupsuja ponchon helmaan, mutta kaappiin täytettä ja onhan se kuitenkin oma tekemä=). Lankaa meni 2 kerää.

68567.jpg

Ja sitten taas takaisin vaativaampiin töihin. Tähän trumpettihihaiseen neuleeseen ihastuin Novitan kotisivuilla (missäs muuallakaan) ja ajattelin että toi nyt mulle ja heti..joten eihän siinä auttanut kun tilata langat ja alkaa tekemään. Sinänsä jännä työ että siinä tehdään tuo valkoinen hiha-/yläosa ensin ja sitten alaosat ylhäältä alaspäin. Loppuvaiheessa myös tosi raskas kutoa kun kaikki kappaleet on yhdessä, kaulus olisi ohjeen mukaan pitänyt kääntää kaksinkerroin mutta mun omasta mielestä siitä tuli ihan hyvä ilmankin. Materiaalina Novitan Wool eli musta (099) ja valkoinen (011). Olen ajatellut tehdä samanlaisen mutta käytän Nallea, koska se on sitäpaitsi Woolia edullisempaa..yläosan teen aniliininpunasella (500) ja alaosan sitten taas vaalealla lilalla=)

68558.jpg

Ja viimeisin mutta ei vähäisin valmiiksi saatu työ. Kaarrokeneule. Tää oli tosi ihana ja nopea tehdä...ja tilauksiakin on tullut jo. Työn nopeuden takia ja tietenkin kivan mallin vuoksi olen päättänyt myös tätä neuletta tehdä useamman...yhden jokaista raidan väriä..turkoosit langat jo ostinkin mutta niitä lankoja olen jo käyttänyt muihin töihin ja jos yhden tilauksen tekisikin ensin ennen oman neulevaraston kasvattamista eli Emmille Poriin menee taas lisää. Materiaalinahan on tietenkin Novitan ttiraita (837) ja sitä meni kolmisen kerää. Mallissa oli joustinneuletta tehty vain etu- ja takakappaleen keskelle mutta Katjan kanssa molemmat tehtiin se (koko M) ensin 40 silmukkaa 2o 2n sitten 5o 4n seuraavat 23 s ja taas loput 40 s 2o 2n. Hihat taas vastaavasti 2o 2n. Puikkoina käytin kokoa 4

68563.jpg

Ja tässä sitten pojalle piti tehdä siitä turkoosista 7 veljeksestä (376) kumisaapassukat. Kun ei vähään aikaan ollut sukkia tehnyt niin luulin tietenki muistavani ulkoa..ja kuinka yllättävää etten niitä kiilakavennuksia tehnyt ollenkaan mutta ei se haitannut sillä kantapää kavennuksen jälkeen poimin silmukoita lisää vain sen verran, että jokaisella puikolla oli sama määrä ja hyvinhän nuo sukilta kuitenki näyttää=)

79020.jpg

79021.jpg

Tässä pari ponchoa jotka molemmat tehty Teddystä. Ylempi meni tilaustyönä eteenpäin ja pakko kertoa että tilaaja oli mies=) Alempi taas meni pikkuselle tyttöselle 4 vuotislahjaksi.

83390.jpg

Pinkki toppi Samoksesta. Käytin 5:n pyöröjä ja innostuin niin noista pyöröpuikoista koska olen aina inhonnut tota kasaankursimista..tästä tuli tosin liian iso joten annoin pois (Novitan edustajalle) ja teen itselleni uuden=)

98334.jpg

Tässä toinen Samos-toppi (Novitan Kevät 2004) lanka lila (726) 5:n pyöröt ja yläosan pitsineule tehty samalla silmukkamäärällä kun alaosankin..koko L

131691.jpg

140555.jpg

161576.jpg

Anttilan vaaleankeltaista Minniä meni 150 g. Huivin leveys on 165 cm ja halkaisija 107 cm eli ison tein taas mutta mutta...se oli tarkoituskin

163100.jpg

Tälläisen "karkki"-ponchon tein ystäväni pikkutytölle. Lankana käytin sitä Tradekan Satua..vaaleanvihreää ja vaaleanpunaista. Lankaa meni hapsuineen n. 110-120 g. Pikkusen piti pähkäillä miten sen rivin/värin vaihdon aina teen mutta kyllähän se onnistui kun tarpeeksi pähkäili...se että onko se helpoimman kautta tehty..en tiedä mut ihan kivaa jälkeä siitä syntyi...ei kauheesti erota mutta siististi sen sain jokatapauksessa (omasta mielestä).

163832.jpg

Lankana käytin 7veikkaa ja tietysti pinkkiä. Puikot oli 5, silmukoita...apua..oisko ollu 67...patenttineulottu

170031.jpg

nyt on ensimmäinen työ tehty itse värjätystä langasta. Kyseessä Isoveli ja värjäykseen meni Kool-Aideista Strawberryä sekä Cherryä....omaan tyyliin uskollisena lankaan jäi tuota alkuperäistäkin väriä...on se sit kumma ettei kertaakaan ole vielä onnistunut täysin mutta ihan hauskaltahan se näinkin näyttää. Patenttineuleena taas tein..lankaa kului n. 75 grammaa, puikkokoko oli 5. Ohje löytyy Modan 5/04 numerosta..ohje 29

190881.jpg

Toinen Fifi turkoosista 7veikasta on valmis. Tämä on tehty 6:n pyöröillä. Yläreunan leveys 160 cm ja korkeus 110 cm. Lankaa kului n. 250 g. Tämä ehdottomasti  jää mulle itselle

192772.jpg

Nyt siis vetoketjun puuttumisen vuoksi laitettu nuppineuloilla kiinni. Hyvin muistu taas mieleen miten vihaankaan tuota kappaleiden yhteen kasaamista, sillä tämä on aloitettu jo viime talvena enkä silloin tajunnut pyöröpuikkojen jumalaista käyttöä=) Malli löytyy Novitan kevät 2006 ekstrasta s. 16

206910.jpg

Lanka Novita 7veikkaa tummansininen (158) ja ValoVille (201). Langanmenekki n. 70g. Puikkokoko 3. Nyt en muista kenen blogista idean sain mutta ohje löytyy TÄÄLTÄ . Hieman ohjetta sovelsin enkä tehnyt kun yhden mallikuvio kerran. Aluksi käytin 40cm:n pyöröjä ja lopussa oli pakko siirtyä sukkapuikkoihin.

206906.jpg

Ampparisukat tein TheMiehen poitsulle ja lankana käytin samaa kun pääkallopipossa. Koko on n. 35-36...36 silmukalla tehty ja sukkapuikkojen koko 4

206907.jpg

TheMiehen villasukat tehty 7veljeksen farkunsinisestä (160) Puikkokoko 4 ja aloitussilmukoita 48 (näyttää vähä hassulta toi varsi tuohon jalkaosaan nähden mutta kyllä se jalassa on oikein sopusuhtainen). Langanmenekki n. 90g.

206909.jpg

Ja kun tuohon fifiin nyt addiktoiduin niin tein sellaisen valkoisesta Teddystä (010). Pyöröpuikot 10 ja yläreunan leveys on 170 cm. Tämä toivottavasti mummua lämmittää sitten kun joululahjaksi saa=) Langanmenekki vähän reilu 300 g.

208428.jpg

Ja kun tuohon fifiin nyt addiktoiduin niin tein sellaisen valkoisesta Teddystä (010). Pyöröpuikot 10 ja yläreunan leveys on 170 cm. Tämä toivottavasti mummua lämmittää sitten kun joululahjaksi saa=) Langanmenekki vähän reilu 300 g.

208429.jpg

Nämä on TheMiehen kummipojalle ja ne saa ehkä jotain lisäseuraa. Lanka on Isoveli Colori (892), silmukoita loin 32 ja puikot 4.

209785.jpg

Oranssikeltainen on Idénan Twins:illä (341) tehty, puikot 5...lanka on sen verran paksua että siitä tuli aikuisten koko ja toinen on 1 veelle TheMiehen kummipojalle eilen esiteltyjen sukkien seuraksi. Puikkokoko on sama kuin toisessa mutta lankana Isoveli Colori (892). Mallin löysin Moda 5/2004 lehdestä ja ohje 29.

217900.jpg

Ja sit tänää innostuin parin tunnin pikatyönä tekemään poitsulle Foxi-pipoa. Sen verran sovelsin että silmukoita käytin 44, ensin turkoosilla 7veikalla kudoin 2 krs ja sen jälkeen aloitin foxilla mutta edelleen joka 3. krs tuli 7veikalla ja kun työtä olin tehnyt 8 sukkapuikoilla (ei ollu ton koon pyöröjä) n. 20 cm, suljin työn ja päättelin langat.

217884.jpg

Horseshue-huivi. Lankana käytin Red Heart: Carmen (21). 7:n pyöröt....pituutta pingottamisen  jälkeen hiukan vajaa 170 cm, leveys n. 26 cm.